Tuesday, March 8, 2011

Jom 5Skan Badan Kita.


Berita Baik untuk rakyat Malaysia!. Aku nak cadangkan kita '5Skan' badan yang sebaik-baik kejadian Allah ini. Salah satu cara adalah dengan jus yang kini dah hampir 6 tahun di pasaran dunia dan baru 9 bulan di Malaysia. Sebelum itu nak share formula aku(belajar Biologi sampai upper 6 dulu :)) nak ingat sistem badan adalah CRUDEN BOM. Dimana kalu kita tak hati-hati dan serious jaga sistem-sistem badan kita maka BOM akan meletup! . CRUDEN = Cardio-Respiratory-Urinary-Digestive-Endocrine-Nervous System. Manakala BOM = Bones and muscles. Dan jangan lupa badan kita mengandungi sejumlah trillion cells yang membentuk tisu seterusnya muscles. Cells kita memerlukan makanan berkhasiat'tertentu'setiap detik...Soalnya apakah kita dapat memenuhi keperluan cells badan kita itu?
Statistik rakyat malaysia menurut infosihat.gov. : 1 dari 7 mengidap diabetes ; 2 dari 5 akan menjadi obesiti ; 1 dari 6 mempunyai penyakit berkait dengan jantung dan lebih 50% ke arah kanser paru-paru (menunggu masa).
So kata pepatah yang sangat popular iaitu "PREVENTION IS BETTER THAN CURE" maka marilah kita amalkan minum JUS kesihatan dari buah-buahan.InshaAllah dengan izinnya jua usaha menyihatkan badan kita berjaya. JOM 5Skan badan kita. S1 - Sisihkan iaitu Detoxify dan Cleansekan semua yang tak perlu dalam badan kita seperti kolestrol dan lain-lain toksid. Terlalu banyak free radicals yang masuk ke badan kita yang boleh menjadi punca kita tak sihat. Buah acaiberry telah dikenalpasti oleh ramai saintis dunia dapat mengnyahkan free radicals dari dalam badan kita kerana ia adalah satu-satunya buah yang mengandungi anti-oxidants paling tinggi.
Read more<--klik sini dalam website yang aku baru 95% siapkan ini.Bagi yang berminat bolehlah sms/cal/emel(yabamacgdi@gmail.com)- Ayuh kita rebut dah jayakan bersama peluang part/fulltime ini! Dan yang bestnya biz boleh dibuat secara ONLINE/homebase atau offline/konvensional. Untuk makluman penghujung April/Awal Mei syarikat akan membelanjakan rm3juta untuk pengiklanan di media perdana. Ketika itu publik akan mencari produk yang hanya dijual melalui pengedar secara direct marketing saja.Jom bantu orang jadi sihat. Jom kita sihatkan diri dan keluarga kita dulu. Wallahualambisawab. Trainning tiap malam selasa di kKlub Taman Melawati. Jumpa anda di sana.

No comments:

Post a Comment